Νέα και ειδήσεις από το χώρο της Πληροφορικής, των Τηλεπικοινωνιών και λύσεις σε συχνά προβλήματα

Πόλεμο τιμών έφεραν τα… Χριστούγεννα στο γρήγορο Internet

Σχολιάστε

Πόλεμος προσφορών -λόγω και της εορταστικής περιόδου- έχει ξεσπάσει στην αγορά του Internet, με τη μάχη των εταιρειών να εστιάζεται κυρίως στις συνδέσεις του γρήγορου Internet (ADSL), οι οποίες πλησιάζουν περίπου τις 500.000 σε ολόκληρη τη χώρα.
Ως αποτέλεσμα του πολέμου αυτού, γράφουν την Παρασκευή Τα Νέα, το κόστος των συνδέσεων με ταχύτητα 768 Kbps έχει μειωθεί τις τελευταίες ημέρες στα 16 ευρώ το μήνα, ενώ στους χρήστες παρέχεται δωρεάν ο εξοπλισμός που απαιτείται για πρόσβαση στο γρήγορο Internet.
Πρόκειται για εκπτώσεις άνω του 60% σε σχέση με τα αντίστοιχα περυσινά δεδομένα, όταν για αντίστοιχη ταχύτητα συχνά το κόστος ξεπερνούσε τα 50 ευρώ.
Παράλληλα, έχουν σχεδόν διπλασιαστεί και οι ταχύτητες πρόσβασης στο Διαδίκτυο μέσω των γραμμών ADSL, γεγονός που επιτείνει τον ανταγωνισμό μεταξύ των εταιρειών παρόχων.
Όπως ήδη αναγνωρίζουν στελέχη της τηλεπικοινωνιακής αγοράς, οι χρεώσεις του γρήγορου Internet σε σχέση με τις ταχύτητες με τις οποίες αυτό προσφέρεται, βρίσκονται πλέον σε επίπεδα ανάλογα με εκείνα της Eυρώπης.
Οι λειτουργούσες συνδέσεις ADSL σήμερα είναι περίπου 480.000 και υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα φθάσουν τις 500.000.
Σε ένα χρόνο, οπότε εκτιμάται ότι θα μειωθεί περισσότερο το κόστος λειτουργίας και θα λανσαριστούν νέα προϊόντα, οι ευρυζωνικές συνδέσεις αναμένεται να διπλασιαστούν, φθάνοντας το ένα εκατομμύριο.

Πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s