Νέα και ειδήσεις από το χώρο της Πληροφορικής, των Τηλεπικοινωνιών και λύσεις σε συχνά προβλήματα

Νέος δικτυακός τόπος προειδοποεί για ακραία καιρικά φαινόμενα σε όλη την ΕΕ

Σχολιάστε

Οι εθνικές μετεωρολογικές υπηρεσίες σε όλητην Ευρωπαϊκή Ένωση ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια νέα διαδικτυακή υπηρεσία που προειδοποεί για ακραία καιρικά φαινόμενα σε όλη την ήπειρο. Το meteoalarm.eu εγκαινιάζεται στη Μαδρίτη την Παρασκευή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας.

Η υπηρεσία, την οποία διαχειρίζεται το αυστριακό Κεντρικό Ινστιτούτο Μετεωρολογίας και Γεωδυναμικής, συγκεντρώνει σε μια κεντρική πηγή πληροφορίες για πλημμύρες, καταιγίδες, θύελλες, καύσωνες και άλλες απειλές από τον καιρό σε κάθε περιοχή της Ευρώπης.

Θα εκδίδει επίσης προειδοποιήσεις 24 και 48 ωρών για κίνδυνο ακραίου ψύχος, ομίχλες, πυρκαγιές και φαινόμενα που επηρεάζουν τις ακτές όπως μεγάλα κύματα ή ακραίες παλίρροιες.

Τα διαφορετικά επίπεδα κινδύνου απεικονίζονται με χρώματα, με το πράσινο να σημαίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος και το κόκκινο να αντιστοιχεί σε «ιδιαίτερα έντονα», επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Η υπηρεσία είναι παρόμοια με την Εθνική Υπηρεσία Καιρού των ΗΠΑ, η οποία δημοσιεύει στο δικτυακό της τόπο προβλέψεις και προειδοποιήσεις και για τις 50 πολιτείες της χώρας.

Πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s