Νέα και ειδήσεις από το χώρο της Πληροφορικής, των Τηλεπικοινωνιών και λύσεις σε συχνά προβλήματα

Διαφημίσεις θα συνοδεύουν ορισμένα βίντεο στο YouTube

Σχολιάστε

Σε ένα σημαντικό βήμα για την εμπορική αξιοποίηση του τεράστιου κοινού της, η YouTube αποφάσισε να συνοδεύει ορισμένα από τα βίντεό της με διαφημιστικά σποτ, τα οποία θα εμφανίζονται σε μια ημιδιαφανή λωρίδα στο κάτω μέρος της εικόνας για δέκα δευτερόλεπτα.Η εταιρεία δήλωσε ότι ήθελε να αποφύγει τις διαφημίσεις που εμφανίζονται πριν από το βασικό βίντεο σε άλλους δικτυακούς τόπως, όπως το MSN της Μicrosoft. Σύμφωνα με στέλεχος της YouTube, οι μετρήσεις έχουν δείξει ότι το 70% των χρηστών εγκαταλείπει τις σελίδες όταν δει τέτοιες διαφημίσεις.Τα νέα σποτ θα εμφανίζονται μόνο σε εμπορικά βίντεο και όχι σε υλικό που έχουν ανεβάσει χρήστες. Τα σποτ θα τρέχουν ως «κινούμενες υπερθέσεις στο κατώτερο 20% του βίντεο», ανακοίνωσε την Τετάρτη η Google, η οποία αγόρασε τη YouTube πριν από δέκα μήνες έναντι 1,65 δισ. δολαρίων.

Όταν εμφανιστεί η διαφήμιση, ο χρήστης μπορεί να την κλείσει κάνοντας κλικ σε ένα «Χ» στη γωνία, ή να περιμένει 10 δευτερόλεπτα μέχρι να εξαφανιστεί μόνη της. Αν ο χρήστης κλικάρει τη διαφήμιση, το βίντεο κάνει παύση και ανοίγει η πλήρης διαφημιστική καταχώριση.

Οι διαφημιστές θα χρεώνονται 20 δολάρια ανά 1.000 θεατές και μπορούν να στοχεύσουν τα σποτ τους με βάση την τοποθεσία του χρήστη, το είδος του βίντεο που προβάλλεται, ή ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Δεν θα μπορούν πάντως να συνδέουν τις διαφημίσεις τους με λέξεις κλειδιά, όπως ισχύει στην πετυχημένη πλατφόρμα διαφημίσεων της Google.

Μέχρι σήμερα η υπηρεσία της YouTube δεν περιελάμβανε σχεδόν καθόλου διαφημίσεις και επομένως τα έσοδά της ήταν χαμηλά -μόλις 15 εκατ. δολάρια στη διάρκεια του 2006.

Πηγή

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s