Νέα και ειδήσεις από το χώρο της Πληροφορικής, των Τηλεπικοινωνιών και λύσεις σε συχνά προβλήματα

To Google Earth προσφέρει θέα στο διάστημα

Σχολιάστε

Η πιο πρόσφατη προσθήκη στις λειτουργίες του Google Earth στην κυριολεξία ξεπερνά τα όρια του κόσμου μας. Το Google Sky, όπως ονομάζεται, επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν στην οθόνη τους εικόνες όχι μόνο του γαλάζιου μας πλανήτη, αλλά και του διαστήματος, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνονται και υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες από το τηλεσκόπιο Hubble, μαζί με πληροφορίες για τους αστερισμούς και την ανακάλυψή τους. Έτσι, τα αστέρια που εμφανίζονται στον ουρανό, δε θα είναι πια απλές φωτεινές κουκίδες στο Google Earth.Ο περίτεχνος διαδραστικός χάρτης του διαστήματος δημιουργήθηκε από μια ομάδα μηχανικών της Google, οι οποίοι συνδύασαν εικόνες από το Αστεροσκοπείο Palomar, το Space Telescope Science Institute, το Τεχνολογικό Κέντρο Αστρονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου και το Αγγλο-Αυστραλιανό Αστεροσκοπείο. Ο χάρτης καλύπτει μια αχανή έκταση 100 εκατομμυρίων αστέρων και 200 εκατομμυρίων γαλαξιών, σύμφωνα με την Google.

Παρ’ ότι η εταιρεία συνεργάζεται με τη NASA, οι εικόνες της τελευταίας, που προστέθηκαν πρόσφατα ως layer στο Google Earth, δεν απεικονίζουν αστερισμούς, αλλά τη Γη από το διάστημα [αστροφωτογραφίες και δορυφορικές εικόνες ακόμη και από τη δεκαετία του ’60].

Για να πλοηγηθεί κανείς στο Sky θα πρέπει να κατεβάσει την πιο πρόσφατη έκδοση του Google Earth. Στη συνέχεια, θα πρέπει να κάνει κλικ σε ένα μικρό εικονίδιο με τη μορφή του Κρόνου, που εμφανίζεται στη γραμμή εργαλείων.

Όπως και με τη λειτουργία Google Earth, στο Sky μπορεί κανείς να κάνει κλικ επάνω σε ένα σημείο για περισσότερες λεπτομέρειες και φωτογραφίες, ενώ παρέχονται επίσης διάφορα layers, όπως αυτό που φανερώνει τις συνδετικές γραμμές των αστερισμών. Κάποια bugs δε λείπουν, αφού μπορεί κανείς να κοιτάζει έναν αστερισμό και δίπλα να προβάλλονται πληροφορίες για… τον πύργο του Άιφελ!

Πηγή: CNET News.com

Πηγή

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s