Νέα και ειδήσεις από το χώρο της Πληροφορικής, των Τηλεπικοινωνιών και λύσεις σε συχνά προβλήματα

Νέο Ιντερνετ σχεδιάζουν οι Ιάπωνες

Σχολιάστε

Αμερικανοί και Ευρωπαίοι ερευνητές έχουν ήδη ξεκινήσει την έρευνα για την κατασκευή μιας νέας αρχιτεκτονικής για το Ίντερνετ, μια κίνηση που θα μπορούσε να σημαίνει την αντικατάσταση των υπαρχόντων δικτύων και του λογισμικού των υπολογιστών.Ο Γιοσιχίρο Ονίσι, υποδιευθυντής του υπουργείου Επικοινωνιών της Ιαπωνίας, δήλωσε ότι η χώρα θεωρεί επιτακτική την ανάγκη να ακολουθήσει τις εξελίξεις, προκειμένου να παραμείνει ανταγωνιστική. Η νέα τεχνολογία θα θεωρείται αναγκαία μέχρι το 2020, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ερευνητές
Το υπουργείο εργάζεται προς την κατεύθυνση συγκρότησης ενός ερευνητικού οργάνου μέχρι το φθινόπωρο του 2008. Τα χρήματα που θα δοθούν για τη συγκρότηση αυτού του οργάνου δεν έχουν ακόμη διευκρινισθεί. Επιλογή της Ιαπωνίας αποτελεί η συνεργασία με άλλες χώρες, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Κατεύθυνση
Μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν τους επιστήμονες είναι η ανάγκη κατασκευής ενός οικολογικού νέου δικτύου, το οποίο θα λειτουργεί με ελάχιστες ενεργειακές απαιτήσεις. Προς την κατεύθυνση δημιουργίας και ανάπτυξης ενός νέου παγκόσμιου δικτύου, ωθούν οι εξελίξεις σε ζητήματα ασφαλείας, ο αυξανόμενος αριθμός των χάκερ και των σπάμερ, ο πολλαπλασιασμός των laptop αλλά και των άλλων φορητών συσκευών που έχουν σήμερα τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με το Ιντερνετ.

Αρχικά το νέο δίκτυο θα λειτουργεί παράλληλα με το σημερινό Ιντερνετ έως ότου το αντικαταστήσει πλήρως. Στις ΗΠΑ, τέτοιες προσπάθειες βρίσκονται ακόμη στα πρώτα στάδια και δεν αναμένεται να αποδώσουν καρπούς πριν από 10 έως 15 χρόνια.

«Κατοικούν» στα Ιντερνετ-καφέ!

Η Ιαπωνία υπολογίζει σε τουλάχιστον 5.400 τον αριθμό των «προσφύγων των Ιντερνετ – καφέ», στην πλειοψηφία τους νέων που, καθώς δεν έχουν χρήματα για να νοικιάσουν ένα διαμέρισμα, επιλέγουν ως μόνιμη κατοικία τους τα Ιντερνετ – καφέ που είναι ανοικτά 24 ώρες το 24ωρο, σύμφωνα με κυβερνητική έρευνα.

Τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται εδώ και πολλούς μήνες στο πρόβλημα αυτό, το οποίο αφορά κυρίως τους νεαρούς με προσωρινή εργασία που δεν κερδίζουν αρκετά χρήματα για να βρουν κατάλυμα στο Τόκιο και στις άλλες μεγαλουπόλεις όπου τα ενοίκια είναι υψηλά. Από τους 5.400 «πρόσφυγες» των Ιντερνετ – καφέ, περίπου 80% είναι άνδρες, εκ των οποίων περισσότεροι από τους μισούς λένε ότι επέλεξαν να κατοικήσουν στους χώρους αυτούς αφού έχασαν τη δουλειά τους, αποκαλύπτει η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 3.000 Ιντερνετ – καφέ της Ιαπωνίας.

Ο μέσος μηνιαίος μισθός των «προσφύγων» είναι 113.000 γεν (716 ευρώ) δηλαδή ο ελάχιστος μισθός ενός εργαζομένου στο Τόκιο που εργάζεται 40 ώρες την εβδομάδα. Μια διαμονή πέντε ωρών σε ένα Ιντερνετ – καφέ στο Τόκιο κοστίζει περίπου 3.000 γεν (19 ευρώ), περιλαμβανομένου ενός γεύματος.

Πηγή

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s