Νέα και ειδήσεις από το χώρο της Πληροφορικής, των Τηλεπικοινωνιών και λύσεις σε συχνά προβλήματα

Επανάσταση στην τηλεόραση φέρνει η τεχνολογία LΕD

Σχολιάστε

H εξέλιξη των τηλεοράσεων και η συνεχιζόμενη «διαμάχη» του Blu-ray με το HD DVD βρέθηκαν στο επίκεντρο της φετινής IFA, μίας από τις μεγαλύτερες εκθέσεις παγκοσμίως στο χώρο των καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών, η οποία πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου και τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο.Τα δύο αντίπαλα «στρατόπεδα» όσον αφορά το διάδοχο του DVD επικεντρώθηκαν -για ακόμη μια φορά την τελευταία διετία- σε ανακοινώσεις αριθμών αναφορικά με τις πωλήσεις τίτλων και συσκευών, χωρίς, όμως, να είναι ορατό ποιος θα είναι ο τελικός νικητής.

Το θετικό είναι ότι το κόστος των συσκευών αναπαραγωγής Blu-ray δείχνει να μειώνεται σε επίπεδα αρκετά κάτω από τα 500 ευρώ, αν και οι υποστηρικτές του HD DVD (κυρίως η Toshiba) επίσης μειώνουν σημαντικά τις τιμές τους.

Πάντως, είναι αξιοσημείωτο ότι κάνουν την εμφάνισή τους όλο και περισσότερα μηχανήματα που προσφέρουν τη δυνατότητα για αναπαραγωγή και των δύο formats. Η LG είχε κάνει πριν αρκετούς μήνες την αρχή, ενώ στο Βερολίνο η Samsung (εκ των φανατικών υποστηρικτών του Blu-ray) παρουσίασε τη δική της πρόταση ονόματι ΒD-UΡ5000.

Τηλεόραση
Βέβαια, το επίκεντρο του ενδιαφέροντος ήταν -όπως κάθε χρονιά- οι τηλεοράσεις. Η υποστήριξη της εικόνας και του ήχου υψηλής ευκρίνειας (high definition) αποτελεί πλέον χαρακτηριστικό που ενσωματώνεται σε όλο και περισσότερα μοντέλα απ όλους τους κατασκευαστές, ενώ το επόμενο βήμα εξέλιξης δείχνει να είναι η τεχνολογία LED (Light Emission Diode) που προσφέρει πιο ζωντανά χρώματα και εικόνα.

Σημειωτέον πως εντός της φετινής χρονιάς θα δούμε και στα καταστήματα τα πρώτα μοντέλα με τεχνολογία LED από κατασκευαστές όπως η Samsung. Ένα δεύτερο στοιχείο είναι η έμφαση στο σχεδιασμό των μοντέλων. Αίσθηση προκάλεσε πάντως η νέα σειρά της Philips, ονόματι Aurea, οι πλευρές της οποίας… φωτίζονται ανάλογα με το περιεχόμενο που προβάλλεται στην οθόνη.

Πηγή

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s