Νέα και ειδήσεις από το χώρο της Πληροφορικής, των Τηλεπικοινωνιών και λύσεις σε συχνά προβλήματα

Εικονική φοίτηση για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις ΗΠΑ

1 σχόλιο

ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΙΚΗ φοίτηση στρέφονται ολοένα και περισσότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα των ΗΠΑ, αφού το πρωτοπόρο σύστημα απέδωσε τους αναμενόμενους καρπούς, όταν δοκιμάσθηκε σε επιλεγμένα πανεπιστήμια σε όλη τη χώρα.Το νέο εκπαιδευτικό σύστημα επιτρέπει στους μαθητές να παρακολουθούν μαθήματα από το σπίτι τους και να επικοινωνούν με το διδακτικό προσωπικό με τη βοήθεια email, chat rooms, τηλεφώνου ή instant messaging. Οι επικριτές του νέου συστήματος, όμως, υποστηρίζουν ότι η μέθοδος αυτή οδηγεί τα παιδιά σε επικίνδυνη κοινωνική απομόνωση.

Παρόλα αυτά, τα εικονικά σχολεία αυξάνονται ραγδαία. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι σήμερα στις ΗΠΑ, 500 χιλιάδες με 1 εκατομμύριο μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διδάσκονται σε εικονικές τάξεις, ενώ το σύνολο των μαθητών δημόσιων σχολείων στις ΗΠΑ ανέρχεται στα 50 εκατομμύρια παιδιά.

Η εικονική εκπαίδευση χρησιμοποιείται ως εναλλακτική διδακτική μέθοδος, για παρακολούθηση θερινών μαθημάτων, για μαθητές που χρειάζονται ειδική παρακολούθηση, λόγω μαθησιακών ή ψυχολογικών προβλημάτων. Η μέθοδος μπορεί επίσης να περιορίσει το συνωστισμό των παραδοσιακών διδακτικών αιθουσών, αλλά και να προσφέρει μαθήματα που δεν υπάρχουν σε υποβαθμισμένα σχολικά ιδρύματα.

Το σύστημα «τηλε-εκπαίδευσης» της πολιτείας της Φλόριντα είναι από τα παλαιότερα των ΗΠΑ και απευθύνεται σε 55.000 μαθητές της Πολιτείας, αλλά και από άλλα μέρη του κόσμου.

Πηγή

Advertisements

One thought on “Εικονική φοίτηση για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις ΗΠΑ

  1. Είμαι υπερ των νέων τεχνολογιών και ιδεών, θεωρώ πως η τεχνολογία μπορεί να ανετρέψει την αγνοια και το κατεστημένο των ΜΜΕ και διαφθοράς, αλλα αν καταλήξουμε σε μικρές ηλικίες να κουβαλούν ένα Η/Υ χάνεται η παιδική ελευθερία και αμεσότητα μεταξύ των παιδιών, και το τηλέφωνο αντικαθίστατο απο ένα πληκτρολόγιο ή το φλερτ απο ένα κλικ στο msn… Τεχνολογική πρόοδος η ιστορία ο χρόνος θα μας δώσουν πιο σφαιρικά επιχειρήματα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s