Νέα και ειδήσεις από το χώρο της Πληροφορικής, των Τηλεπικοινωνιών και λύσεις σε συχνά προβλήματα

Η πιο φωτογραφημένη γενιά

Σχολιάστε

ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ψηφιακές κάμερες και βιντεοκάμερες, και η ευκολία χρήσης τους, δίνουν την ευκαιρία στους σημερινούς γονείς να απαθανατίσουν τα παιδιά τους περισσότερο από κάθε άλλη γενιά. Έτσι, τα άλμπουμ των παιδικών χρόνων που γνωρίζουμε σήμερα αντικαθιστώνται από τεράστια φωτογραφικά αρχεία μέχρι και χιλιάδων παιδικών φωτογραφιών σε ψηφιακή μορφή.Τα σημερινά παιδιά θα μπορούν να έχουν μια ξεκάθαρη εικόνα της γενιάς των γονέων τους, αφού μέσα από το τεράστιο φωτογραφικό υλικό θα βλέπουν τη μόδα, τον τρόπο ντυσίματος και την επίπλωση των σπιτιών σε καθημερινές στιγμές και όχι μόνο με την αφορμή γενεθλίων ή κάποιας άλλης οικογενειακής γιορτής.

«Με την ψηφιακή μηχανή μπορείς να βγάζει άπειρες φωτογραφίες μέχρι να πετύχεις αυτή που θες», λέει η Άμυ Σορτ, μητέρα δύο παιδιών. «Βγάζω πάμπολλες φωτογραφίες του γιού μου σε καθημερινές στιγμές, όταν κοιμάται ή όταν τρώει». Όμως, όλο αυτό το υλικό, μπορεί να έχει και πολλές αρνητικές επιπτώσεις, ειδικά όταν οι γονείς χρειάζονται χρόνο για να επεξεργαστούν όλο το υλικό, χάνοντας έτσι τη χαρά της κάθε στιγμής.

Επιπλέον, ερώτημα παραμένει το κατά πόσο οι μελλοντικές γενιές θα έχουν το χρόνο ή τη διάθεση να δουν τον τεράστιο όγκο ψηφιακού υλικού, ή αν το υλικό θα είναι συμβατό με τα μελλοντικά μηχανήματα. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι τα CD θα χρησιμοποιούνται και στο μέλλον, ή ότι θα είναι πρακτικά. Παράλληλα, όλο αυτό το ψηφιακό υλικό μπορεί πολύ εύκολα να χαθεί: Αρκεί η κατάρρευση του σκληρού δίσκου του υπολογιστή στον οποίο φυλάσσεται το αρχείο.

Παρά αυτά τα ερωτήματα, και μέχρι τα μικρά παιδιά να μεγαλώσουν ώστε να περάσει πλέον στα χέρια τους το τεράστιο φωτογραφικό αρχείο, οι γονείς μοιράζονται τις φωτογραφίες με συγγενείς και φίλους μέσω e-mail, ή τις ανεβάζουν σε ιστοσελίδες φωτογραφίας, αποκαλύπτοντας ακόμη και τις πιο… ιδιαίτερες στιγμές των παιδιών τους σε ολόκληρο τον κόσμο. Πολλοί αγοράζουν εξωτερικούς σκληρούς δίσκους για να χωρέσουν τα τεράστια αρχεία, ή αντιγράφουν τις φωτογραφίες σε δεκάδες ή εκατοντάδες CD.

Πηγή

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s