Νέα και ειδήσεις από το χώρο της Πληροφορικής, των Τηλεπικοινωνιών και λύσεις σε συχνά προβλήματα

Intel Developer Forum 2007: Φθινόπωρο

Σχολιάστε

Στο καθιερωμένο πλέον Intel Developer Forum 2007 του Φθινοπώρου, η εταιρεία παρουσίασε τις τεχνολογικές τις εξελίξεις, το όραμά της για προϊόντα και τεχνολογίες του μέλλοντος καθώς και νέα προϊόντα.

1η ημέρα: Παρουσίαση των πρώτων wafer επεξεργαστών της πλατφόρμας Penryn, που θα ανακοινωθούν επίσημα στις 12 Νοεμβρίου. Κύρια χαρακτηριστικά τους η αναβαθμισμένη αρχιτεκτονική των πυρήνων καθώς και η μικρότερη κλίμακα ολοκλήρωσης στα 45nm.

Παρουσίαση επίσης – και η μεγαλύτερη έκπληξη – των επεξεργαστών με κωδική ονομασία Nehalem, των τετραπύρηνων της εταιρείας με παρόμοια αρχιτεκτονική με την AMD (η εταιρεία την ονομάζει «quad-core on a single die» αντί «native quad-core»). Οι επεξεργαστές θα κατασκευάζονται στα 45nm και θα υποστηρίζουν δύο νήματα (threads) ανά πυρήνα.

Θα έχουν επίσης μεγαλύτερη L2 cache, συνολικά στα 12 MB, τοποθετημένη σε δύο μέρη (dual-banks) των 6 MB ανά dual-core. Συνολικά θα έχει 820 εκατομμύρια transistors, σε μόλις 107 mm2 (36 mm2 μικρότερο από τον Penryn, που αναμένεται ότι θα έχει επίσης 820 εκατομμύρια στην τετραπύρηνη έκδοσή – ενώ η διπλοπύρηνη έκδοσή του έχει 410 εκατομμύρια).

Πηγή

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s