Νέα και ειδήσεις από το χώρο της Πληροφορικής, των Τηλεπικοινωνιών και λύσεις σε συχνά προβλήματα

Intel Developer Forum 2007: Φθινόπωρο – 2η ημέρα

Σχολιάστε

Φορητότητα – φορητοί υπολογιστές. Παρουσίαση των παγκόσμιων τάσεων στην αγορά των υπολογιστών και σύγκριση με τα επιτραπέζια συστήματα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι πωλήσεις των φορητών υπολογιστών αναμένεται να υπερκεράσουν τις πωλήσεις των επιτραπέζιων.

Αυξημένες επιδόσεις της επερχόμενης πλατφόρμας Penryn, με βαθμό ολοκλήρωσης 45nm, επαυξημένο σύνολο εντολών SSE4 (προσθήκη εντολών για αναπαραγωγή/κωδικοποίηση/αποκωδικοποίηση media):

Παρουσίαση νέων τεχνολογιών για εξοικονόμηση ενέργειας και κατά συνέπεια μεγαλύτερη διάρκεια λειτουργίας του φορητού υπολογιστή με μπαταρία. Κατανάλωση πλέον στα 25W και λόγω μικρότερου βαθμού ολοκλήρωσης, μικραίνει έως και 25% η συσκευασία επεξεργαστών και έως και 60% μικρότερο το μέγεθος της μητρικής.

Μέχρι τώρα υπήρχε εξοικονόμηση ενέργειας στην λεγόμενη κατάσταση Power-Down State. Πλέον, με τις νέες τεχνικές που παρουσίασε η Intel, θα υπάρχει και η Deep Power-Down State, κατά την οποία εξοικονομείται ακόμα περισσότερη ενέργεια με τη διακοπή τροφοδοσίας ρεύματος και στην μνήμη cache.
Πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s