Νέα και ειδήσεις από το χώρο της Πληροφορικής, των Τηλεπικοινωνιών και λύσεις σε συχνά προβλήματα

Φίλτρα κατά των πειρατικών βίντεο ενεργοποίησε η YouTube

Σχολιάστε

Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα οργισμένα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά στούντιο, η YouTube έθεσε σε λειτουργία φίλτρα που απομακρύνουν αυτόματα από τον δικτυακό της τόπο υλικό που καλύπτεται από δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.Η τεχνολογία αυτόματης αναγνώρισης βίντεο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη Google, η οποία εξαγόρασε πέρυσι τη δημοφιλή υπηρεσία δημοσίευσης βίντεο για 1,76 δισ. δολάρια.Οι ιδιοκτήτες έργων πνευματικής ιδιοκτησίας θα μπορούν τώρα είτε να μπλοκάρουν τη δημοσίευση του υλικού τους στο YouTube, είτε να την επιτρέψουν και να αποκομίσουν μέρος των διαφημιστικών εσόδων της YouTube.

«Είμαστε ευχαριστημένοι που η Google φαίνεται να αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις της για να θέσει τέρμα στην πρακτική της παραβίασης [της πνευματικής ιδιοκτησίας]» δήλωσε ο Μάικλ Φρίκλας, γενικός σύμβουλος του γίγαντα της τηλεοπτικής ψυχαγωγίας Viacom, στην οποία ανήκουν τα δίκτυα MTV και Nickelodeon.

Πριν από επτά μήνες, η Viacom κατέθεσε αγωγή κατά της YouTube αξιώνοντας αποζημίωση ένα δισ. δολάρια για υλικό της που δημοσιεύτηκε παράνομα. Η YouTube, από την πλευρά της, υποστηρίζει ότι εφαρμόζει την αμερικανικιή νομοθεσία απομακρύνοντας οποιοδήποτε κατοχυρωμένα βίντεο της ζητηθεί.

Αλλες εταιρείες προτίμησαν να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες με τη YouTube για τη δημοσίευση του υλικού τους στην υπηρεσία.

Πάντως, το νέο σύστημα φίλτρων απαιτεί τη συνεργασία των στούντιο, καθώς θα πρέπει να αποστέλλουν στη YouTube αντίγραφα των βίντεο που επιθυμούν να προστατεύσουν. Το σύστημα στη συνέχεια συγκρίνει τα βίντεο αυτά με τα βίντεο που ανεβάζουν οι χρήστες ώστε να εντοπίζονται τυχόν παρανομίες.

Παραμένει άγνωστο αν οι μεγάλες εταιρείες ψυχαγωγίας θα θελήσουν να συνεργαστούν, δεδομένου ότι θα έπρεπε να στείλουν στη YouTube δεκαετίες βιντεοσκοπημένου υλικού.

Πηγή »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s