Νέα και ειδήσεις από το χώρο της Πληροφορικής, των Τηλεπικοινωνιών και λύσεις σε συχνά προβλήματα

H WIND ΕΛΛΑΣ αποκτά 50%+1 των μετοχών της TELLAS

2 Σχόλια

Η WIND Ελλάς Τηλεπικοινωνίες Α.Ε.Β.Ε., θυγατρική εταιρεία της Weather Investments S.p.A., ανακοινώνει σήμερα ότι υπέγραψε οριστική συμφωνία με τη ΔΕΗ Α.Ε. για την απόκτηση του μετοχικού ποσοστού της τελευταίας στην Tellas Α.Ε., τον εναλλακτικό φορέα υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας και Internet. Η συμφωνία έπεται της απόφασης του Δ.Σ. της ΔΕΗ στις 31 Ιουλίου 2007 να αποδεχτεί την προσφορά εξαγοράς της Tellas από τη Weather Investments.
Η WIND Ελλάς θα εξαγοράσει το μερίδιο μειοψηφίας της ΔΕΗ στην Tellas (50% μείον μία μετοχή) καταβάλλοντας € 175 εκ. Επιπλέον η WIND Ελλάς θα προχωρήσει στην εξαγορά δύο μετοχών από τη WIND Telecomunicazioni S.p.A, θυγατρική εταιρία της Weather Investments S.p.A, συγκεντρώνοντας έτσι την ελέγχουσα πλειοψηφία, 50% συν μία μετοχή, στην Tellas. Η συνολική εξαγορά θα χρηματοδοτηθεί με συνδυασμό ρευστών διαθεσίμων της WIND Ελλάς καθώς και κεφαλαίων από επέκταση υπάρχοντος δανεισμού.
Η εξαγορά υπογραμμίζει τη δέσμευση της WIND Ελλάς να προσφέρει στους Έλληνες καταναλωτές ολοκληρωμένες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες σε ένα νέο τοπίο τεχνολογικής σύγκλισης.
“Η WIND Ελλάς είναι σήμερα μία από τις μεγαλύτερες τηλεπικοινωνιακές εταιρείες στη χώρα μας, με 15 χρόνια επιτυχημένης πορείας στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας. Η εξαγορά αυτή θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα της Tellas και να δημιουργήσουμε άμεσα έναν ολοκληρωμένο τηλεπικοινωνιακό φορέα που θα απαντά σε όλες τις ανάγκες των πελατών του με ανταγωνιστικά, ξεκάθαρα και αξιόπιστα προϊόντα και υπηρεσίες”
δήλωσε ο κ. Σωκράτης Κομινάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της WIND Ελλάς, κατά την υπογραφή της συμφωνίας εξαγοράς.
Η ολοκλήρωση της εξαγοράς υπόκειται στην έγκριση των αρμόδιων κανονιστικών αρχών.

Πηγή »

Advertisements

2 thoughts on “H WIND ΕΛΛΑΣ αποκτά 50%+1 των μετοχών της TELLAS

  1. παρακολουθω με ενδιαφερον το blog σας τον τελευταίο καιρό, το θεωρ’ω δε ιδιαίτερα αξιόλογο ως προς τα τεχνολογικά νέα (τόσο που το συμπεριέλαβα στα αγαπημένα μου στο δικό μου blog). θα ήθελα να σας ρωτήσω επειδή δεν βρήκα κάτι σχετικό εδώ, αν γνωρίζετε ελευύθερα λογισμικά ή σχετικές ιστοσελίδες για την ανάπτυξη της ηλεκτρονικής συμμετοχικής δημοκρατίας. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  2. Νομίζω ότι οι υπάρχουσες λύσεις σε open source εφαρμογές καλύπτουν τις ανάγκες για δημιουργία ενός portal για e-goverment. Λογισμικό για δημιουργία portal, forum, blog κ.λπ. ακόμα και έτοιμες πλατφόρμες για ολοκληρωμένη εγκατάσταση και παραμετροποίηση.
    Λύσεις όπως π.χ. phpnuke, joomla, opencms, drupal κ.α. νομίζω ότι καλύπτουν τις απαιτήσεις, και υπάρχουν άφθονα mods/plugins για ερωτηματολόγια, newsletters, blog κ.λπ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s