Νέα και ειδήσεις από το χώρο της Πληροφορικής, των Τηλεπικοινωνιών και λύσεις σε συχνά προβλήματα

Ιστοσελίδα με οδηγίες για ασφαλή χρήση του Ιντερνετ από παιδιά

Σχολιάστε

Η βρετανική αστυνομία εγκαινίασε ιστοσελίδα η οποία προειδοποιεί τους μικρούς χρήστες του Ιντερνετ για τους κινδύνους εισαγωγής προσωπικών τους στοιχείων σε διευθύνσεις όπως το MySpace και το Bebo.

Στη διεύθυνση www.thinkuknow.co.uk/cybercafe τα παιδιά μπορούν να πληροφορηθούν για τους κινδύνους που προέρχονται από την αποκάλυψη προσωπικών τους στοιχείων στο Ιντερνετ και να πάρουν οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν με ασφάλεια να χρησιμοποιήσουν τα κινητά τους τηλέφωνα, τους χώρους συζητήσεων (chatrooms) και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Τους προειδοποιεί να μην δίνουν το πραγματικό τους όνομα, τη διεύθυνσή τους ή τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου και να σκέφτονται και δεύτερη φορά πριν εισαγάγουν τις φωτογραφίες τους. Το Κέντρο για την Παιδική Εκμετάλλευση και Διαδικτυακή Προστασία, υπηρεσία της βρετανικής αστυνομίας που έχει ως αποστολή την καταπολέμηση της εκμετάλλευσης των παιδιών, αναφέρει ότι δέχεται περίπου 10 καταγγελίες το μήνα σχετικά με υποθέσεις παιδιών ηλικίας από 8 ως 11 ετών.

«Θέλουμε τα παιδιά να χρησιμοποιούν το Ιντερνετ, αλλά θέλουμε να το κάνουν με τρόπο που να προστατεύει την πραγματική τους ζωή», λέει ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τζιμ Γκέιμπλ. Η νέα διεύθυνση στο Ιντερνετ συμβουλεύει τα παιδιά να αποφεύγουν τη χρήση διαδικτυακής κάμερας όταν συζητούν με άγνωστους και να μην κανονίζουν συναντήσεις με όσους έχουν γνωρίσει στο Διαδίκτυο.

Πηγή »

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s