Νέα και ειδήσεις από το χώρο της Πληροφορικής, των Τηλεπικοινωνιών και λύσεις σε συχνά προβλήματα

OTE Talk: Παράπονα καταναλωτών

1 σχόλιο

Ένα δημοσίευμα της Καθημερινής σχετικά με το πρόγραμμα ΟΤΕ Talk και τις χρεώσεις του, άναψε φωτιές στην αγορά τηλεπικοινωνιών. Σύμφωνα με τα γραφόμενα στη στήλη «Ο ΔΗΚΤΗΣ» της εφημερίδας, πολλά είναι τα παράπονα των πελατών του προγράμματος ΟΤΕ Talk τόσο προς την ΕΕΤΤ όσο και προς τον ίδιο τον ΟΤΕ, καθώς χρεώνονται για κάποιες από τις κλήσεις που πραγματοποιούν.Οι καταναλωτές υποστηρίζουν ότι ενώ καλούν αριθμούς που φαινομενικά ανήκουν στο δίκτυο ΟΤΕ -δηλαδή αριθμούς με πρόθεμα 210-, τελικά χρεώνονται, γιατί λόγω φορητότητας πολλοί καταναλωτές έχουν διατηρήσει τον αριθμό τους παρ’ ότι συνεργάζονται με άλλους παρόχους. Έτσι, αν και ο ΟΤΕ στις ανακοινώσεις του δηλώνει ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσφέρει απεριόριστες κλήσεις εντός του δικτύου του, οι συνδρομητές του OTE Talk δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουν τελικά για ποιες κλήσεις χρεώνονται και για ποιες όχι, με αποτέλεσμα να ακυρώνεται τρόπο τινά η αρχική προσφορά του συγκεκριμένου προγράμματος.

Το πρόβλημα δημιουργείται γιατί ο ΟΤΕ διαφοροποιεί τις χρεώσεις του στα οικονομικά προγράμματα σταθερής τηλεφωνίας που προτείνει, ανάλογα με το σε ποιον πάροχο ανήκει ο καλούμενος αριθμός. Από την άλλη πλευρά, οι περισσότεροι εναλλακτικοί πάροχοι, δεν διαφοροποιούν τις χρεώσεις τους ανάλογα με το δίκτυο προορισμού και έτσι όταν προσφέρουν απεριόριστες αστικές και υπεραστικές κλήσεις, αυτό ισχύει 100%, ανεξάρτητα από το δίκτυο στο οποίο ανήκει ο αριθμός που καλούν οι συνδρομητές τους.

Με αφορμή το παραπάνω δημοσίευμα, ο ΟΤΕ με ανακοίνωσή του καλεί τους συνδρομητές του ΟΤΕ Talk πριν από κάθε κλήση που θέλουν να πραγματοποιήσουν, να επικοινωνούν με τον αριθμό 134 για να μάθουν ακριβώς σε ποιο δίκτυο ανήκει ο αριθμός που θέλουν να καλέσουν και πόσο θα τους στοιχίσει το κάθε τηλεφώνημα.

Πηγή »

One thought on “OTE Talk: Παράπονα καταναλωτών

  1. Και για του λόγου το αληθές, το 134 πόσο χρεώνεται ας πούμε??

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s