Νέα και ειδήσεις από το χώρο της Πληροφορικής, των Τηλεπικοινωνιών και λύσεις σε συχνά προβλήματα

Infote: Περνά στα χέρια Rhone Capital και Zarkona Trading

Σχολιάστε

Ο ΟΤΕ ανακοινώνει την υπογραφή οριστικής συμφωνίας πώλησης του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής INFOTE στις Rhone Capital και Zarkona Trading, έναντι 300 εκατ. ευρώ.

30/11/2007

Ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος ΑΕ (ΟΤΕ ΑΕ), ανακοινώνει σήμερα την υπογραφή οριστικής συμφωνίας πώλησης του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής του INFOTE (υπηρεσίες καταλόγου) στις εταιρείες Rhone Capital LLC και Zarkona Trading Limited.

Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε ευρώ 300 εκατομμύρια. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κανονιστική ή άλλη έγκριση και αναμένεται να πραγματοποιηθεί πρίν το τέλος του 2007. Σχολιάζοντας την υπογραφή της οριστικής συμφωνίας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Παναγής Βουρλούμης, δήλωσε: «Με ικανοποίηση ανακοινώνουμε σήμερα την ολοκλήρωση της διαδικασίας πώλησης της INFOTE. Η συγκεκριμένη συναλλαγή αποτελεί ένα ακόμη βήμα στο πλαίσιο της στρατηγικής του Ομίλου να επικεντρωθεί στις κύριες δραστηριότητες του και να αποχωρήσει από μη κύριες δραστηριότητες, δευτερεύουσας στρατηγικής σημασίας για τη μακροπρόθεσμη εξέλιξη του ΟΤΕ. Η Rhone Capital LLC είναι μια διεθνής εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων με γραφεία στο Λονδίνο, το Παρίσι και τη Νέα Υόρκη. H Zarkona Trading Limited αποτελεί ένα εταιρικό όχημα το οποίο έχει συσταθεί με στόχο τη συμμετοχή σε εξαγορές επιχειρήσεων στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Οι εταιρείες Rhone και Zarkona θα κατέχουν 85% και 15%, αντίστοιχα, του μετοχικού κεφαλαίου της INFOTE μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΟΤΕ ΑΕ ήταν η επενδυτική τράπεζα UBS Investment Bank.

Πηγή »

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s