Νέα και ειδήσεις από το χώρο της Πληροφορικής, των Τηλεπικοινωνιών και λύσεις σε συχνά προβλήματα

Το πρώτο στην Ελλάδα δικτυο οπτικών ινών σε σπίτια, από την OPTRONICS

Σχολιάστε

Η εταιρία πρόσφατα υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του Μητροπολιτικού Δικτύου Οπτικών Ινών του Δήμου Καρδίτσας στα πλαίσια των προγραμμάτων της ΚτΠ για την διασύνδεση των δημόσιων κτηρίων.Η OPTRONICS TECHNOLOGIES έχει ήδη ξεκινήσει την μελέτη εφαρμογής του Μητροπολιτικού Δικτύου και επιπλέον της συμβατικής αυτής υποχρέωσης προσφέρει χωρίς καμία χρέωση μία πλήρη μελέτη ανάπτυξης του δικτύου σε ολόκληρη την πόλη της Καρδίτσας. Με αυτό τον τρόπο η μελέτη συνδιάζει την κατασκευή του Μητροπολιτικού Δικτύου με την μελλοντική επέκταση και εξέλιξη της πόλης με σύνδεση οπτικών ινών στα σπίτια.

Στα πλαίσια της μελέτης σύνδεσης οπτικών ινών στα σπίτια, η OPTRONICS θα προσφέρει δωρεάν την κατασκευή πιλοτικού δικτύου οπτικών ινών σε επιλεγμένη περιοχή της πόλης κάνοντας έτσι την Καρδίτσα την πρώτη πόλη στην Ελλάδα με διασύνδεση υπερ-ευρυζωνικών ταχυτήτων επικοινωνίας.

«…Η μελέτη και κατασκευή του πιλοτικού δικτύου FTTH της Καρδίτσας θα συνδιαστεί με το Μητροπολιτκό Δίκτυο και θα επιτρέψει συνδέσεις της τάξεως του 1Gbps στο σπίτι…» όπως δήλωσε κατά την υπογραφή της σύμβασης στα τηλεοπτικά κανάλια της Θεσσαλίας, ο Δ/νων Σύμβουλος της OPTRONICS TECHNOLOGIES, κος Γεώργιος Παπαστεργίου.

Η εταιρία OPTRONICS TECHNOLOGIES διαθέτει 18ετή πείρα και εξειδίκευση σε μελέτες και κατασκευές έργων δικτύων οπτικών ινών έχοντας εκτελέσει «με το κλειδί στο χέρι» ένα από τα μεγαλύτερα, σε έκταση, μητροπολιτικά δίκτυα οπτικών ινών της χώρας μας που ανήκει σε τηλεπικοινωνιακό πάροχο, καθώς επίσης και το δίκτυο οπτικών ινών που ανήκει σε μία από τους μεγαλύτερες εταιρίες παροχής κινητής τηλεφωνίας της Ελλάδας. Παράλληλα η εταιρία συμμετέχει σε διαγωνισμούς κατασκευής δικτύων τηλεπικοινωνιακών παρόχων σε δήμους και περιφέρειες της χώρας.

Η εκτεταμένη τεχνογνωσία της OPTRONICS TECHNOLOGIES επιτρέπει την συμβολή της στις εξελίξεις ευρυζωνικότητας της χώρας για την – μετά το ADSL – εποχή.

Οι μηχανικοί της εταιρίας μελετούν τις ειδικές απαιτήσεις σύνδεσης και τα ιδιαίτερα δημογραφικά-πολεοδομικά-οικονομικά στοιχεία της πόλεως που με βάση τα μοντέλα ανάπτυξης υπολογίζουν τις απαραίτητες υποδομές, καλωδιώσεις και διασυνδέσεις που απαιτούνται.

Ετσι η πόλη της Καρδίτσας θα αποτελέσει την πρώτη Ελληνική πόλη που θα διαθέτει ολοκληρωμένο μοντέλο και κατασκευή τμήματος δικτύου οπτικών ινών στα δημόσια κτήρια αλλα και στις οικίες.

Η OPTRONICS TECHNOLOGIES σχεδιάζει, σύντομα, να κάνει διαθέσιμο το μοντέλο ανάπτυξης δικτύων οπτικών ινών στα σπίτια σε φορείς όπως Δήμους, οικισμούς ή κατασκευαστές ανάπτυξης οικιστικών περιοχών που πιθανώς ενδιαφέρονται να αναπτύξουν τις περιοχές τους.

Η εταιρία είναι πιστοποιημένη κατά ISO9001:2000 για την προμήθεια και εγκατάσταση του υλικού ώστε η ποιότητα της εργασίας να είναι εξασφαλισμένη.

Περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες της OPTRONICS TECHNOLOGIES A.B.E.T.E είναι διαθέσιμες στο www.optronics.gr και στην έδρα της εταιρίας, Θεσσαλονίκης 79-81, 183 46 Μοσχάτο, τηλ. 210-9886041, fax 210-9834814

Πηγή »

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s