Νέα και ειδήσεις από το χώρο της Πληροφορικής, των Τηλεπικοινωνιών και λύσεις σε συχνά προβλήματα

Μειώσεις τιμών από τον ΟΤΕ στα ευρυζωνικά προϊόντα

Σχολιάστε

ΝΕΕΣ μειωμένες τιμές για την υπηρεσία του γρήγορου internet (ADSL) ειδικά στις υψηλές ταχύτητες αποφάσισε ο ΟΤΕ εξέλιξη που εκτιμάται ότι θα έχει ως συνέπεια μειώσεις τιμών και από τις άλλες εταιρείες, ενώ θα συμβάλλει περαιτέρω στην αύξηση της διείσδυσης της ευρυζωνικότητας.Παράλληλα αποφασίστηκε να οριστεί ως χαμηλότερη ταχύτητα αυτή των 1024 kbps με κατάργηση της 768 και αυτόματη αναβάθμιση για όσους την έχουν.

Οι νέες τιμές του conn – x εγκρίθηκαν μάλιστα χθες από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) υπό την προϋπόθεση ότι θα μειωθούν έστω και κατ’ ελάχιστο και οι τιμές χονδρικής (οι τιμές που ο ΟΤΕ πουλά την υπηρεσία στους υπολοίπους παρόχους). Οι σχετικές επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν πιθανότατα τη Δευτέρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες το conn – x στα 1024 kbps θα πουλιέται 16,5 ευρώ (από 21,5 ευρώ). Η νέα τιμή για τα 2048 kbps θα είναι 19,5 ευρώ (από 29,5 ευρώ μείωση 33,9%). Στα 4096 kbps η νέα τιμή είναι 22,5 ευρώ από 38,5 ευρώ μείωση 41,5% και στα 8192 Μbps 26,9 ευρώ από 48,5 ευρώ μείωση 44,5%. Θα παρέχεται ακόμη νέα ταχύτητα στα 24 Μbps με 29,9 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος του έτους εκτιμάται ότι οι γραμμές ADSL θα έχουν φθάσει το 1,1 εκατ. (από περίπου 500.000 στα τέλη του 2006) και από αυτές οι 800.000 είναι συνδέσεις που εξυπηρετούνται από τον Οργανισμό (στοιχεία ΟΤΕ από 9μηνο).

Στο μεταξύ η Citigroup τοποθετεί τη μετοχή του ΟΤΕ στη λίστα με τις 15 κορυφαίες προς εξαγορά (top buys) από τον ευρωπαϊκό κλάδο των τηλεπικοινωνιών για το 2008 με τιμή στόχο τα 27 ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική έκθεση του οίκου μεταξύ των 31 μετοχών που καλύπτει από των ευρωπαϊκό κλάδο διατηρεί στάση αγοράς για τις 15.

Συμπεριλαμβάνονται οι μετοχές των εταιρειών με την καλύτερη πορεία για το τρέχον έτος όπως η Vodafone, αυτές για τις οποίες εκτιμάται ότι η καλή πορεία θα επιταχυνθεί όπως ο ΟΤΕ και η United Internet καθώς και οι μετοχές εταιρειών με καλό management όπως η ΒΤ και η Telecom Italia.

ΤΕΤΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗ

Πηγή »

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s