Νέα και ειδήσεις από το χώρο της Πληροφορικής, των Τηλεπικοινωνιών και λύσεις σε συχνά προβλήματα

Στο στόχαστρο της Microsoft η πειρατεία των Vista

1 σχόλιο

Τις δύο πιο διαδεδομένες μεθόδους για την ενεργοποίηση παράνομων εγκαταστάσεων των Vista σκοπεύει να χτυπήσει η Microsoft με το επόμενο μεγάλο update του λειτουργικού της. Πάντως, η ίδια δηλώνει ότι τα ήδη υπάρχοντα χαρακτηριστικά των Vista έχουν μειώσει την πειρατεία στο μισό σε σχέση με τα Windows XP αλλά και ότι σκοπεύει να βελτιώσει ακόμα περισσότερο αυτόν τον τομέα.
– Το πρώτο σημείο που θέλει να βελτιώσει τη Microsoft με το επερχόμενο Service Pack 1, είναι να κλείσει την «τρύπα» που επιτρέπει στους πειρατές να ενεργοποιούν τα Vista προσομοιώνοντας συστήματα OEM. Επίσης σκέφτεται με κάποιον τρόπο να επεκτείνει την περίοδο χάριτος μεταξύ εγκατάστασης και ενεργοποίησης.Επιπλέον, η εταιρεία θα αλλάξει και τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις παράνομες εκδόσεις. Οι χρήστες που έχουν παράνομο λειτουργικό θα δέχονται ειδοποιήσεις αλλά και ένα link για να αγοράσουν το λειτουργικό. Για την ώρα, απλά απενεργοποιεί λειτουργίες των Vista, όταν μια εγκατάσταση κριθεί παράνομη.Η μείωση της πειρατείας θα βοηθήσει τη Microsoft να διατηρήσει τη θέση της στη συνεχώς αυξανόμενη αγορά του software, ενώ η ίδια ισχυρίζεται ότι τα μέτρα της κατά της πειρατείας οδήγησαν σε αύξηση των πωλήσεων των Vista κατά 25% το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Πηγή: Reuters

Πηγή »

Advertisements

One thought on “Στο στόχαστρο της Microsoft η πειρατεία των Vista

  1. Αυτό που ξέρω είναι ότι τα «Σβήστα» είναι πολύ αργοκίνητα. Και ειδικά όπως το φορούν σε μερικά laptop εκείνα σέρνονται πιο αργά και κροκόδειλο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s