Νέα και ειδήσεις από το χώρο της Πληροφορικής, των Τηλεπικοινωνιών και λύσεις σε συχνά προβλήματα

Ασύρματη αποθηκευτική πλατφόρμα

Σχολιάστε

Η πρόθεση της Seagate να αναπτύξει μια πλατφόρμα ασύρματης πρόσβασης σε αποθηκευτικά μέσα από κινητά τηλέφωνα, ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Ιανουάριο. Η Seagate δήλωνε τότε ότι η D.A.V.E. [Digital Audio Video Experience] θα επέτρεπε σε κάθε συμβατή συσκευή με ασύρματη δικτύωση να επικοινωνήσει με οποιοδήποτε D.A.V.E.-enabled αποθηκευτικό μέσο για έξτρα αποθηκευτικό χώρο και πρόσβαση.Φέτος και αμέσως μετά τη CES, η πλατφόρμα D.A.V.E. έκανε ξανά την εμφάνισή της, αυτήν τη φορά με πραγματική υποστήριξη. Έτσι ,η high definition βιντεοκάμερα VPC-HD1000 της Sanyo, της σειράς Xanti, είναι το πρώτο μιας μικρής σειράς προϊόντων που θα υποστηρίζει ασύρματη –μέσω Bluetooth και WiFi- και ενσύρματη –με USB- επικοινωνία με τα συμβατά αποθηκευτικά μέσα της Seagate.

Εκτός, όμως, από τη Sanyo, η Seagate συνεργάζεται και με τη Harman/Becker, θυγατρική της Harman International για την επέκταση της πλατφόρμας στα αυτοκίνητα. Η Harman/Becker θα προσθέσει την υποστήριξη της πλατφόρμας στα νέα οχήματα της Chrysler που θα χρησιμοποιούν τα συστήματα ήχου MyGig.

Η πλατφόρμα της Seagate μοιάζει ιδανική για να καλύψει τις διαρκώς αυξανόμενες αποθηκευτικές ανάγκες καταναλωτών που βρίσκονται σε διαρκή κίνηση, και καθώς η D.A.V.E. δεν έχει περιορισμούς, είναι πιθανό να δούμε συμβατές συσκευές με κάθε interface από Bluetooth μέχρι USB και eSATA.

Πηγή: DailyTech

Πηγή »

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s