Νέα και ειδήσεις από το χώρο της Πληροφορικής, των Τηλεπικοινωνιών και λύσεις σε συχνά προβλήματα

Δρομολογείται η σύσταση της εταιρίας «e-trikala Α.Ε.»

Σχολιάστε

Δρομολογείται η σύσταση της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης με διακριτό τίτλο «e-trikala A.E» από τον Δήμο Τρικκαίων. Στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου, τίθεται προς έγκριση ο ορισμός της σύνθεσης του Διοικητικού της Συμβουλίου.Η νέα δημοτική επιχείρηση θα έχει αμιγώς δημοτικό χαρακτήρα και θα έχει αντικείμενο τη διαχείριση της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών. Θα χειρίζεται δηλαδή τα θέματα του προγράμματος «Κοινωνίας της Πληροφορίας» το οποίο τρέχει στον Δήμο Τρικκαίων και βρίσκονται σε εξέλιξη πολλά από τα έργα τα οποία έχουν εγκριθεί.

Η σύσταση της εταιρίας θεωρείται απαραίτητη δεδομένης της προετοιμασίας του Δήμου και των εποπτευόμενων προσώπων για τη νέα προγραμματική περίοδο (ΕΣΠΑ 2007-2013) και την εφαρμογή του Νέου Δημοτικού & Κοινοτικού Κώδικα.

Στο πλαίσιο της σύστασής της στην επόμενη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται να ορίσει τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της. Η εταιρεία θα διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο που θα απαρτίζεται από εννέα μέλη, τα οποία με τους αναπληρωτές τους, θα ορίζονται από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων. Από αυτά τα τρία θα είναι αιρετά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ένα μέλος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Νομού Τρικάλων, δύο δημότες ή κάτοικοι του Δήμου Τρικκαίων, ένα είναι εκπρόσωπος των εργαζομένων στην εταιρεία κι ένα οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο, δημότης του Δήμου Τρικκαίων ή όχι που θα έχει τα κατά το νόμο προσόντα συμμετοχής στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου θα είναι ο εκάστοτε Δήμαρχος του Δήμου Τρικκαίων, ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο θα έχει νόμιμη σύσταση ακόμα και αν έχουν εκλεγεί ολιγότερα ή παραιτηθούν ή οπωσδήποτε αποχωρήσουν ορισμένα μέλη, αρκεί αυτά που παραμένουν να είναι τουλάχιστον πέντε.

Οφέλη

Τα οφέλη που θα προκύψουν από τη σύσταση της εταιρίας εκτιμάται ότι είναι σημαντικά, όπως:

  1. Η «απαλλαγή» του προϋπολογισμού του Δήμου από το ετήσιο λειτουργικό κόστος του Γραφείου του Επιχειρησιακού Προγράμματος για την Κοινωνία της Πληροφορίας.
  2. Η βιωσιμότητα της προτεινόμενης αναπτυξιακής εταιρείας που θα διαχειρίζεται το σύνολο των υποδομών κι υπηρεσιών της ψηφιακής πόλης ως ένας οικονομικά βιώσιμος φορέας, τα έσοδα του οποίου θα προέρχονται από τις υπηρεσίες που θα παρέχει είτε στους πολίτες είτε σε Δήμους μέσω προγραμματικών συμβάσεων.
  3. Η διατήρηση του κοινωνικού χαρακτήρα του φορέα με την παράλληλη δωρεάν παροχή ψηφιακών διευκολύνσεων.

trikalacity.gr

Πηγή »

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s