Νέα και ειδήσεις από το χώρο της Πληροφορικής, των Τηλεπικοινωνιών και λύσεις σε συχνά προβλήματα

Κλείνει το deal με τους Αραβες στη FORTHnet

Σχολιάστε

10:49 – 29 Ιανουάριος 2008
Θέμα ημερών, αν όχι ωρών είναι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η ανακοίνωση της οριστικής συμφωνίας για την πώληση των μετοχών της FORTHnet στην ΕΙΤ (Emirates International Telecom). Οι ’ραβες θα διαθέσουν περίπου 90 εκατομμύρια ευρώ για να πατήσουν πόδι σε έναν από τους δύο μεγαλύτερους εναλλακτικούς τηλεπικοινωνιακούς φορείς της χώρας.Η εξαγορά θα γίνει από την Emirates International Telecom. Πρόκειται για θυγατρική της TECOM Investments, του φορέα που έχει συστήσει το Dubai Group προκειμένου να επεκταθεί στον χώρο των τηλεπικοινωνιών. Ήδη, η TECOM ελέγχει μέσω της Emirates, το 60% της Maltacom (σ.σ πρόσφατα μετονομάστηκε σε Go), την Tunisie Telecom αλλά και σημαντικό ποσοστό της εταιρείας Du η οποία δραστηριοποιείται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τα κεφάλαια αυτά θα διατεθούν για να εξαγοραστούν οι μετοχές του Novator (σ.σ περίπου 10,2%) και του Cycladic Fund (σ.σ περίπου 8,19%). Τη συμμετοχή του, αναμένεται να μειώσει και το Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας το οποίο επίσης μετέχει στην FORTHnet με ποσοστό 11,7%.

Μετά την επίσημη ανακοίνωση του deal, αναμένεται να γίνουν γνωστές και οι προθέσεις των νέων επενδυτών. Σύμφωνα πάντοτε με πληροφορίες, πρόθεση των Αράβων δεν είναι να περιοριστούν σε ένα ποσοστό της τάξεως του 20% αλλά να αυξήσουν περαιτέρω τη συμμετοχή τους αναλαμβάνοντας πλήρως τον έλεγχο της εταιρείας. Μέσα στις προθέσεις είναι να γίνει και νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην εταιρεία προκειμένου να χρηματοδοτηθούν τόσο η περαιτέρω ανάπτυξη του τηλεπικοινωνιακού δικτύου όσο και νέες εξαγορές.

Πηγή »

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s