Νέα και ειδήσεις από το χώρο της Πληροφορικής, των Τηλεπικοινωνιών και λύσεις σε συχνά προβλήματα

Δύο δισ.€ για δράσεις της Ψηφιακής Στρατηγικής την περίοδο 2007 – 2013

Σχολιάστε

Την απόφαση με την οποία συστήνεται και εγκρίνεται το καταστατικό της μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρείας «Ψηφιακές Ενισχύσεις ΑΕ», υπέγραψε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης. Η εταιρεία θα υλοποιεί δράσεις τεχνολογιών πληροφορικής και ηλεκτρονικών επικοινωνιών, που κατευθύνονται απευθείας σε πολίτες και επιχειρήσεις, στο πλαίσιο του νέου επιχειρησιακού προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» του ΕΣΠΑ 2007-2013 και της Ψηφιακής Στρατηγικής της χώρας.

Οι πόροι της εταιρείας προέρχονται από επιχορηγήσεις του επιχειρησιακού προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση», από ετήσιες επιχορηγήσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, όπως και από κάθε άλλη νόμιμη πηγή.

Η έναρξη του νέου Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» έγινε την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2008, με την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η «Ψηφιακή Σύγκλιση» «αντανακλά πλήρως τους στόχους της Ψηφιακής Στρατηγικής της Κυβέρνησης, με δράσεις απευθείας σε πολίτες και επιχειρήσεις, με δράσεις Αριστείας για την επιβράβευση φορέων και ομάδων πολιτών που αξιοποιούν αποτελεσματικότερα και ταχύτερα τους διαθέσιμους πόρους, καθώς και με δράσεις νέων τεχνολογιών με ορατό και μετρήσιμο αποτέλεσμα για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις».

Όπως επισημαίνεται, για την προγραμματική περίοδο 2007 – 2013, οι δράσεις της Ψηφιακής Στρατηγικής που πρόκειται να χρηματοδοτηθούν μέσω του νέου Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» και μέσω των Περιφερειακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013, θα αγγίξουν συνολικά τα 2 δισ. ευρώ.

Πηγή »

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s