Νέα και ειδήσεις από το χώρο της Πληροφορικής, των Τηλεπικοινωνιών και λύσεις σε συχνά προβλήματα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε πρόστιμο-ρεκόρ στη Microsoft ύψους 900 εκ. ευρώ

2 Σχόλια

H Eυρωπαϊκή Επιτροπή τιμώρησε την Microsoft με ένα πρόστιμο ρεκόρ 899 εκ ευρώ (ή 1.3 δισ. δολάρια) λόγω μη-συμμόρφωσής της με τις αντιμονοπωλιακές αποφάσεις της Επιτροπής, που εκδόθηκαν το 2004.Η εταιρία έχει ήδη δεχτεί πρόστιμα ύψους 777 εκ. ευρώ για το ίδιο θέμα, σε δύο φάσεις: 497 εκ ευρώ κατά την αρχική απόφαση και άλλα 280 εκ για μη-συμμόρφωση με την αρχική απόφαση. Το πρόστιμο, σύμφωνα με την Επίτροπο του Ανταγωνισμού Kroes, είναι για μη-συμμόρφωση μέχρι και τις 22 Οκτωβρίου 2007.

Η Microsoft επί τέσσερα χρόνια καθυστερούσε την συμμόρφωση με την απόφαση της Επιτροπής, ουσιαστικά αποκλείοντας στις εταιρίες ανοικτού λογισμικού την αδειοδότηση των επικοινωνιακών πρωτοκόλλων της, σε λογικές τιμές.

Η εταιρία αντέδρασε στο πρόστιμο της Επιτροπής ισχυριζόμενη ότι το πρόστιμο αφορά παλαιότερη περίοδο ενώ πλέον έχει συμμορφωθεί – και θα κάνει ότι μπορεί προκειμένου να βελτιώσει την κατάσταση στο μέλλον. Στο ίδιο πνεύμα η Microsoft, το τελευταίο διάστημα και εν αναμονή των ενεργειών της Επιτροπής, έχει κάνει κινήσεις να ανοίξει τα πρωτόκολλά της.

Η Επιτροπή δηλώνει σκεπτική για τις κινήσεις της εταιρίας έχοντας ακούσει παρόμοιες υποσχέσεις από την Microsoft κατά το παρελθόν. Επιπλέον η Επιτροπή λέει ότι τα πρόσφατα μέτρα της εταιρίας ουσιαστικά κινούνται μόνο προς την μία από τις δύο αντιμονοπωλιακές υποθέσεις που ανοίχτηκαν τον τελευταίο μήνα. Πιό συγκεκριμένα, η εταιρία ναι μεν φαίνεται να συμορφώνεται με τα στοιχεία διαλειτουργικότητας για το Office αλλά δεν έχει υπάρξει πρόοδος στο σκέλος της ενσωμάτωσης του Internet Explorer με τα Windows.

Η δεύτερη περίπτωση σχετίζεται και με την απόφαση του 2004, όταν θεωρήθηκε απαραίτητο να υπάρξει ένας διαχωρισμός των Windows με τον Media Player ώστε να μπορούν οι καταναλωτές να έχουν επιλογή για άλλους multimedia players. Η εταιρία τότε συμμορφώθηκε και έβγαλε στο εμπόριο δύο εκδόσεις των Windows αλλά το όλο εγχείρημα ακυρώθηκε εμπράκτως αφού η τιμή της έκδοσης με Media Player και της έκδοσης χωρίς τον Media Player, ήταν ίδια.

Πηγή: Infoworld

Πηγή »

Advertisements

2 thoughts on “Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε πρόστιμο-ρεκόρ στη Microsoft ύψους 900 εκ. ευρώ

  1. Ε ας δώσουμε και κανένα ψιλό σε πρόστιμα (σκέφτονται) τι έγινε…

  2. Είναι κρίμα που μια εταιρία σαν την Microsoft επιλέγει να κινείται με τέτοιους τρόπους. Μπράβο στην Ε.Ε. Και εις ανώτερα (πρόστιμα!).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s