Νέα και ειδήσεις από το χώρο της Πληροφορικής, των Τηλεπικοινωνιών και λύσεις σε συχνά προβλήματα

Επίσημο το ενδιαφέρον της Forthnet για τη Nova

Σχολιάστε

ΜΕ ΔΑΝΕΙΟ και με αύξηση κεφαλαίου με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των μετόχων της θα χρηματοδοτήσει την εξαγορά της Nova η Forthnet εφόσον οι διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη τελεσφορήσουν. Τα παραπάνω επισημαίνει σε σχετική της ανακοίνωση η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία η οποία επισημαίνει ότι το διάστημα αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη μη αποκλειστικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των μετόχων της Nova και της διοίκησης της εταιρείας και παράλληλα διενεργείται ο αναγκαίος έλεγχος των στοιχείων της εταιρείας. Η Forthnet προσθέτει ότι δεν μπορεί να αναφερθεί σε λεπτομέρειες σχετικά με την σε εξέλιξη διαδικασία, καθώς έχει υπογράψει συμφωνία εμπιστευτικότητας, ενώ χαρακτηρίζει την έκβασή της «αβέβαιη».

Η ανακοίνωση

Τα κυριότερα σημεία της ανακοίνωσης έχουν ως εξής: Nova:

– Η Forthnet επιβεβαιώνει τη συμμετοχή της σε ιδιωτική διεθνή διαγωνιστική διαδικασία για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών των αλλοδαπών εταιρειών NetMed N.V. και Intervision (Services) B.V. Η εκ των Εξαγοραζόμενων Εταιρειών εταιρεία NetMed N.V, αποτελεί τη μητρική των, μεταξύ άλλων εταιρειών, NetMed Hellas A.E. και Multichoice Hellas A.E. οι οποίες παρέχουν υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

– Η Forthnet, όπως και άλλοι διαγωνιζόμενοι, υπέβαλε δεσμευτική προσφορά η οποία βασίζεται σε ορισμένες παραδοχές και τελεί υπό συγκεκριμένες αιρέσεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η ολοκλήρωση του εν εξελίξει οικονομικού, τεχνικού, επιχειρησιακού και νομικού ελέγχου των Εξαγοραζόμενων Εταιρειών. Η Προσφορά αξιολογείται από τους πωλητές, ενώ παράλληλα συνεχίζεται ο Έλεγχος και διεξάγονται μη αποκλειστικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Εταιρείας και των πωλητών, η έκβαση των οποίων είναι αβέβαιη.

– Εφόσον η Forthnet επιλεγεί ως προτιμητέος πλειοδότης και προχωρήσει στην Εξαγορά, το τίμημα που τελικά συμφωνηθεί μετά την ολοκλήρωση του Ελέγχου και την τελεσφόρηση των σχετικών διαπραγματεύσεων, αναμένεται να χρηματοδοτηθεί μέσω δανειακών κεφαλαίων ή και από ίδια κεφάλαια, τα οποία θα προέλθουν από αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των μετόχων της, για την οποία θα απαιτηθεί η έγκριση της Γενικής Συνέλευσης.

Πηγή »

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s