Νέα και ειδήσεις από το χώρο της Πληροφορικής, των Τηλεπικοινωνιών και λύσεις σε συχνά προβλήματα

Εξοικονόμηση ενέργειας σε laptops

Σχολιάστε

Η Intel στο Intel Developer Forum που έγινε τις τελευταίες ημέρες στο San Francisco (19 – 21 Αυγούστου) παρουσίασε μια τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας από τις μπαταρίες των φορητών υπολογιστών με χρήση δύο κυκλωμάτων για την απεικόνιση των γραφικών.

Έτσι, ο φορητός υπολογιστής έχει δύο ανεξάρτητες «κάρτες γραφικών» και ανάλογα με τη χρήση και τις απαιτήσεις σε υπολογιστική – επεξεργαστική ισχύ ενεργοποιείται ή το ισχυρό ανεξάρτητο κύκλωμα (βλ. μεγαλύτερη κατανάλωση) ή το ενσωματωμένο κύκλωμα. Για παράδειγμα όταν παίζουμε κάποιο παιχνίδι θα ενεργοποιείται το ισχυρό chip και όταν τελειώσουμε και θελήσουμε να διαβάσουμε π.χ. ένα e-mail τότε αυτόματα η απεικόνιση «μεταφέρεται» στο ενσωματωμένο – απλό κύκλωμα.

Με τον τρόπο αυτό – σύμφωνα με την Intel – μπορούμε να εξοικονομήσουμε έως και 1 ώρα ακόμα για τις μπαταρίες και σε δοκιμή που πραγματοποιήθηκε στο IDF παρουσιάστηκε ένα Sony laptop με ανεξάρτητη κάρτα γραφικών της nVIDIA και με ενσωματωμένο chip γραφικών της Intel.

Όταν χρησιμοποιούσε το chip της nVIDIA το laptop κατανάλωνε περίπου 25 watts ενώ με χρήση του γραφικού chip της Intel η κατανάλωση έπεσε στα 9 έως και 15-16 watt.

Πηγή »

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s