Νέα και ειδήσεις από το χώρο της Πληροφορικής, των Τηλεπικοινωνιών και λύσεις σε συχνά προβλήματα

Τελικά…είναι σατανικά τα παλιομηχανήματα!

2 Σχόλια

Ας σου κάνω κι εσένα μια ερώτηση πριν φτάσω στην ολοκληρωτική απογοήτευση…
Εδώ και 5 μέρες έχω ένα μεγάάάάάλο πρόβλημα. Έχω Internet, το router δουλεύει κανονικά, τα email έρχονται στην Αλληλογραφία των Windows Vista (σαν το Express… you know…) αλλά κανένας browser δε δουλεύει. Mozilla και Explorer (και ο Opera που έβαλα μετά…) ανοίγουν κανονικά αλλά γράφωντας ένα URL δεν κάνουν τίποτα (ούτε καν ένα socket error ρε αδερφέ…) και πάνω στο κλείσιμο μου βγαίνει και το μήνυμα πως υπάρχει σφάλμα στο πρόγραμμα…
Το ίδιο μήνυμα μου βγαίνει και για τον Media Player, στο άσχετο… και χωρίς να τον ανοίξω καν. Και να τονιστεί πως όταν τον ανοίγω δουλεύει κανονικά!
Στο router μπορώ να μπω από το Laptop ασύρματα (το οποίο όμως και αυτό με τη σειρά του δε μπαίνει σε διευθύνσεις!).

Πήρα το δίσκο στο φροντιστήριο, βάρεσα επάνω του Nod, no adware, adaware, x-soft spy, βρήκα μερικά πράγματα, τα έσβησα, αλλά το πρόβλημα παρέμεινε…
Άσε που μου βγάζει πλέον και μήνυμα σφάλματος όταν προσπαθήσω να μπω στο restore (ξέρεις… δε μου δίνει καμία ευκαιρία το καθίκι…)

Αν έχεις καμιά ιδέα πες… και να μην είναι format… χι!χι!
Λεω… μπορεί να άκουσες για κανέναν υιό…

Αγαπητέ Αντώνη! (σαν απάντηση στο Cosmopolitan ένα πράμα…)

Καταρχήν ξεκινάμε από τα βασικά. Αντίστροφη λογική ή reverse engineering… τι λες τώρα….

Για να δουλεύει η Αλληλογραφία των Vista και να λαμβάνεις αλληλογραφία σημαίνει ότι internet έχεις ή για να είμαι πιο ακριβής, μια υπηρεσία του δουλεύει κανονικά.
Θα με βοηθούσε εάν έστελνες ένα screenshot ή το μήνυμα – σφάλμα (Ctrl + C – Ctrl + V στο notepad…ναι δουλεύει…).
Το ότι έβαλες το δίσκο σε άλλο PC και τον έλεγξες δεν λέει και πολλά καθώς μπορεί μεν να τον έλεγξες για ιούς, worms, trojans κ.α. ΑΛΛΑ το μητρώο και οτιδήποτε άλλο τρέχει στα ίδια τα Windows όταν φορτώνονται μπορείς να το δεις μόνο αν τρέξεις π.χ. το Spybot Search & Destroy σε live μηχάνημα.
Άρα ξεκινάμε…(η σειρά είναι ενδεικτική!):

  • Λογικά κάτι σου μπλοκάρει την έξοδο στη θύρα 80 (web) ή κάτι έχεις πειράξει στο port forwarding στο router
  • Έλεγχος των ρυθμίσεων DNS στο router (αν θυμάμαι έχεις Forthnet οπότε ελέγχεις ότι είναι ρυθμισμένο ή στο auto discovery ή χειροκίνητα 193.92.110.1, 194.219.227.2, 193.92.150.3) πριν πάμε στη λύση του OpenDNS
  • Αν είναι σωστές οι ρυθμίσεις στον router δοκιμάζεις να κάνεις:
  1. έλεγχο μήπως έχεις ρυθμισμένο κάτι στο Firewall του router ή στο Port forward…δοκίμασε να απενεργοποιήσεις οποιοδήποτε φίλτρο/κανόνα
  2. κάνεις ping σε κάποια σελίδα (π.χ. ping http://www.forthnet.gr να δεις αν «βγαίνεις» προς τα έξω) ή/και tracert για να δεις εάν κάνεις name resolution (βλ. DNS, π.χ. tracert 193.92.110.1)
  3. Βάζεις στατική/static IP στο desktop και του δηλώνεις χειροκίνητα και τον DNS server και…δοκιμάζεις αν «βγαίνεις»
  4. Ελέγχεις εάν οι άλλες υπηρεσίες (ftp, telnet, gopher κ.λπ.) του internet δουλεύουν κανονικά. π.χ. δοκίμασε σε γραμμή εντολών να μπεις στον FTP server του Μετσοβείο (ftp ftp.ntua.gr) ή με telnet να μπεις στον POP3 λογαριασμό σου (π.χ. telnet mail.forthnet.gr 110). ΑΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ τότες πλησιάζουμε…κάτι μπλοκάρει τη θύρα 80

Δεν μου έρχεται κάτι άλλο τώρα στο μυαλό (09:00 το πρωί στη δουλειά…ξέρεις εσύ…και χωρίς καφέ!)…

Σ/Κ έρχομαι πατρίδα…αν κεράσεις κανένα καφεδάκο….!

Advertisements

2 thoughts on “Τελικά…είναι σατανικά τα παλιομηχανήματα!

  1. Problem solved!
    Αποδίδοντας δόξα και τιμή στον Admin οφείλω να ομολογήσω πως μου συνέβη κάτι το παράδοξο… αν και οι οδηγίες του ήταν ικανές να περικυκλώσουν το πρόβλημα από παντού ωστόσο λόγω της ελλειπτικής μου παρουσίασης του προβλήματος, η λύση βρέθηκε από αλλού… έτσι «φάνηκε τυχερό το πρόβλημα» που δεν έπεσε στα χέρια του συγκεκριμένου admin.
    Εντελώς εγκυκλοπαιδικά λοιπόν, googlaροντας το σφάλμα που μου εμφάνιζε (0x0000005) όταν μου έκλεινε τα προγράμματα βρήκα διάφορες λύσεις, μία εκ των οποίων ήταν και για τα vista 64…
    Έναρξη-προγράμματα-βοηθήματα-δεξί κλικ στη γραμμή εντολών και run as administrator.
    Γράφουμε «netsh winsock reset» (που προφανώς επανεκκινεί τη socket) κάνουμε ένα reboot και είμαστε… τζετ!
    Τόσες εργατοώρες… τόση απώλεια μαλλιού… κρίμα!!!
    (ελπίζω να προσέφερα κι εγώ ένα λιθαράκι στο ατελείωτο βουνό που βάλθηκε να φτιάξει ο super gtsamis…)
    Αγωνιστικούς χαιρετισμούς

  2. Από απώλεια μαλλιού άλλο τίποτα! Τέλος καλό – όλα καλά…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s